Lite aktivitet på bloggen skyldes ikke lite strikking, men det motsatte. Jeg har så mange prosjekter på gang, at jeg ikke blir ferdig med noe.
Jeg liker egentlig ikke å ha mer enn ett par prosjekter om gangen. Derfor har jeg tatt meg selv i nakken, funnet frem alle strikketøyene, og lagt en plan for å bli ferdig med prosjektene.
Først skal jeg sy knapper i to babyjakker som egentlig er ferdige.
Så skal jeg strikke ferig Albert Åberg genseren, den strikker jeg til en forestillingen vi setter opp på skolen.
Så skal jeg strikke ferdig fisketeppet. Det har ligget lenge i skapet, og mangler bare tre og en halv remse med fisker.
Så skal jeg strikke ferdig ett smetteskjerf og forhåpentligvis gjøre ferdig oppskriften.
SÅ skal jeg begynne å strikke på det jeg egentlig har lyst til, og kose meg med jakken som jeg strikker til meg selv...
29. februar 2008
18. februar 2008
Myk start
Myk start er navnet på en aldeles nydelig strikk til babyen-bok som jeg bare falt pladask for. Forfatteren har hatt til hensikt å lage en bok med enkle, funksjonelle og myke plagg, helt etter min smak.
Jeg har fra før av strikket flere av modellene som er samlet i denne i boken, verdens enkleste teppe, jakke strikket i ett stykke, djevellue, Fuglemammas omslagsbody og smetteskjerf. Så det sier seg selv at jeg har lik smak som forfatteren.
Jeg har fra før av strikket flere av modellene som er samlet i denne i boken, verdens enkleste teppe, jakke strikket i ett stykke, djevellue, Fuglemammas omslagsbody og smetteskjerf. Så det sier seg selv at jeg har lik smak som forfatteren.
Dette er Tante Eias hettedress. Dressen er tiltenkt en liten baby som kom til verden for en og en halv uke siden. Mammaen er også glad i å strikke, så jeg måtte vri hjernen min etter noe som hun selv ikke har strikket, og som babyen kunne få bruk for. Dressen er helt fantastisk varm og myk, jeg har strikket den så den passer til høsten.
Det er en sånn bok som jeg har lyst til å strikke meg igjenom, begynne på side 1 og fortsette utover... anbefales altså ;)
(Jeg satser på at mammaen har det så travelt at hun ikke stikker innom og ser før den er overlevert.)
10. februar 2008
Oreokake
Jeg har en mappe på pc-en som heter mat. Der lagrer jeg oppskrifter på middager, jærbakst, kaker og annet spiselig, når jeg kommer over det på internett. Det finnes utrolig mange oppskrifter rundt om på forskjellige fora, blogger og matsider. Kriteriet for at oppskriften skal havne i mat-mappen, er sterke anbefalninger fra en eller flere personer.
Dette fører til at oppskrifter jeg prøver ut, ofte er veldig gode, og det er kjempekjekt å prøve ut nye ting! Denne oppskriften er en slik oppskrift:
Oreokake
Ingredienser:
ca 450g oreo kjeks
100g smeltet smør
2pk tine kremost naturell
2,5dl melis
4dl pisket krem
2,5ss sukker
1 pose Toro sjokolademousse
3dl melk
Fremgangsmåte:
1. En fjerdedel av kjeksene legges tilside. Resten knuses og blandes med smøret. Smør massen utover i en rund kakeform ( 24cm).
2. Miks kremosten med melisen til en luftig kremete masse. Pisk kremfløten og bland ca halvparten av kremen inn i massen. Smør utover bunnen og sett i kjøleskapet i 30min.
3. Lag sjokolademoussen etter anvisningene på pakken. Knekk i biter de kjeksene du la til side og rør inn i sjokolademoussen. Smør ut over kaken og sett i kjøleskapet i en time.
4. Smør resten av kremen utover kaken. Pynt med revet sjokolade eller sjokoladesaus.
Resultatet:
Dette fører til at oppskrifter jeg prøver ut, ofte er veldig gode, og det er kjempekjekt å prøve ut nye ting! Denne oppskriften er en slik oppskrift:
Oreokake
Ingredienser:
ca 450g oreo kjeks
100g smeltet smør
2pk tine kremost naturell
2,5dl melis
4dl pisket krem
2,5ss sukker
1 pose Toro sjokolademousse
3dl melk
Fremgangsmåte:
1. En fjerdedel av kjeksene legges tilside. Resten knuses og blandes med smøret. Smør massen utover i en rund kakeform ( 24cm).
2. Miks kremosten med melisen til en luftig kremete masse. Pisk kremfløten og bland ca halvparten av kremen inn i massen. Smør utover bunnen og sett i kjøleskapet i 30min.
3. Lag sjokolademoussen etter anvisningene på pakken. Knekk i biter de kjeksene du la til side og rør inn i sjokolademoussen. Smør ut over kaken og sett i kjøleskapet i en time.
4. Smør resten av kremen utover kaken. Pynt med revet sjokolade eller sjokoladesaus.
Resultatet: