31. august 2008

Spiralsokker

Det var med disse spiralsokkene jeg begynte å strikke. En studievenninne hadde med seg en oppskrift på skolen - og vi var fem som satte i gang og strikke.

Jeg har strikket og gitt vekk flere par, og har bare hørt skryt. Selv om den er uten hel, er de veldig elastiske, og sitter godt på foten. Selvfølgelig måtte min egne lille baby få slike.

Mens jeg har strikket på de, har jeg tenkt tilbake, på hvordan det var å strikke de første gangen. Jeg husker at jeg slet fælt med:

- å forstå oppskriften
- å strikke vrang masker
- å strikke med fire pinner
- og jeg strikket for stramt

Jeg brukte sikkert ett par uker på sokkene, selv om jeg ble hektet, og strikket hele tiden.







Jenta som fikk de første sokkene da hun ble født, er over fire år gammel. Jeg har strikket en del siden den gang, og disse ble ferdige på noen timer.

30. august 2008

Ferdig! Hjelp!

(3.klassingene mine har hatt om spørsmål og utrop denne uken, jeg lar meg inspirere.)

Ferdig!
Da er nøstebarndressen ferdig. Den var grei å strikke, på pinne 4.5 går det fort, og mønsteret var greit å følge. Den mangler knapper, men det kan ta litt tid før den får det, så jeg viser den knappeløs.







Hjelp!
Jeg har lyst til å bruke den rosa genseren som jeg strikket i vinter som hentesett til babyen.
Men, ett hel-rosa sett, kan bli litt mye, selv for meg. Så spørsmålet er, hvilken farge skal jeg ha på bukse, lue og sokker?
Jeg har ett par farger i tankene, men lar dere stå helt åpne til å foreslå.

Fargen på jakken er ferskenrosa, nr4101 på dette fargekartet.

28. august 2008

En jente!

Her er den nydelige lille jenta vår. Det var fantastisk å se henne sprelle ivei, helt perfekt!

25. august 2008

Elskede mann

Det finnes en mann som jobber i kulissene til denne bloggen. Som deltar i planlegging av prosjekter, gjennomførelse og avslutning.

Han hjelper meg.
Skryter av meg.
Pusher meg.
Bærer over med meg.
Begrenser meg.

Og avslutter prosjektene når jeg ikke gidder mer.
Det er han som har pusset ferdig nattbordene,grunnet og malt. Ikke jeg.
Tusen takk!

24. august 2008

Nøstebarndress

Jeg har kommet ett stykke på hel dressen jeg strikker til babyen. Fargene jeg valgte er 10 natur og 11 naturbeige, og de er jeg kjempe fornøyd med. Dressen strikkes i dobbelt garn, så det går raskt til så "kjedelig" strikk å være. Dressen er i størrelse 0-6mnd og passer sikkert hele våren.





Det har vært kjekt å blogge hver dag! En utfordring, men inleggene har egentlig kommet av seg selv. Det er noe med å ikke kunne utsette å sette seg ned...

23. august 2008

Dukkehus

I Indonesia fant jeg de nydeligste dukkehusmøbler. Håndlagede, detaljrike og billige ( jeg måtte bare ha de...). Legg merke til innfelte speil, skuffer, skap og til og med do-lokk, som kan vippes opp, puter som kan flyttes på og herlige dukker. Dukkehuset var også fint, men jeg er ikke helt enig i fargevalget på veggene - så det må ha en liten makeover før dere får se det.

Soverom


Bad


Kjøkken


Stue

22. august 2008

Nattbord

Nattbordene er ikke ferdig malte ennå, men jeg må bare vise ett av de. Opprinnelig var de gamle, mørke og luktet gamle mennesker. Med pussepapir, grunning og ett strøk maling ble det slik.

Jeg er veldig glad i fasongen på beina og utskjæringen. I tillegg liker jeg at de er helt lukket - slik at alle ladere, bøker og lignende - lett kan gjemmes.


Jeg har (igjen) pyntet med skjellene, en kurv pyntet med perler, kjøpt på Bali, og bordkortholderene fra bryllupet jeg strikket sjalet til. I tillegg må jeg vise frem de to smykkene jeg kjøpte i Indonesia. Ett hjerte i rød stein, og en sølvkule.







21. august 2008

Hagen 2

I løpet av sommeren har vi gravd opp alle røttene, plannert og sådd plen. Etter ferien kom vi hjem til mykt, grønt og høyt gress. Jeg er så fornøyd med å ha kommet ett godt stykke på vei med hagen i år. Planene for de neste årene er:

- Hvitt stakittgjerde rundt hele hage.
- Platting i den delen av hagen som er ved siden av garasjen.
- Trapp ned fra terassen.
- Fliser på terassegulvet.
- Beleggningsstein eller asfalt på fremsiden.
- Bed og grønnsakshage.

Under følger før og etter bilder.

Før


Etter


Før


Etter


Før




Etter (Her ser dere at jeg har klippet halve plenen i dag...)


Og til slut ett lite bonus-bilde, av magen som for tiden vokser ut av buksene. ;)

20. august 2008

Skjørt sjal

Kiri sjalet er ferdig. Det ble akkurat så lyst, luftig, stort, mykt og skjørt jeg ønsket at det skulle bli.







Sjalet ble ferdig til bryllupet altså. Det var bare så varmt at jeg nesten ikke fikk brukt det. Derfor har jeg ingen bilder av meg, kjole og sjal.

19. august 2008

Ferieskatter

Jeg elsker å gå å plukke skjell i strandkanten, og har gjort det siden jeg var liten. Jeg tror jeg har det samme forholdet til skjellplukking, som noen har til fisking. Det gir ro i kropp og sjel samtidig som det er skattejakt.

Skjellene på Nusa Lembongan var ferdig "shabby". Finslipte deler av skjell, i duse pastell og hvittoner. Nydelige! Nå er de plassert bak brudebildet vårt (som har rundet fire år) i stua - og minner om en fantastisk ferie.




Det ble også tid til litt skattejakt i butikkene. Øredobber med skjell og engler laget av skjell, kunne jeg ikke la ligge igjen. Englene faller inn i julepynt-kjøpt-på-ferie tradisjonen, jeg startet i fjor.

18. august 2008

De siste ukene har jeg...

Sightseet..



på Borobodur...


..og Prambanan.


Kost med to delifiner.


Solt meg...


..og plukket skjell.


Bodd i bungalow...


..spist frokost i strandkanten...



..omgitt av nydelige blomster.



Vært i fantastisk, nydelig, bryllup.


Fått pedikyr..

..og vært på spa.



Dere skjønner at jeg ikke har hatt tid til å blogge...

Som plaster på såret over en laber blogge-sommer, skal dere få en blogg hver dag denne uken.