30. november 2009

Til TRINE

Trine kunne fortelle meg at hun var inne på bloggen min "Kver dag", da jeg traff henne på fredag, og sånt blir man så glad av. =) Derfor skal hun, og alle dere andre, få en blogg hver dag denne uken!

Julegavene jeg mekker på, er nesten ferdige. Det blir to eksemplarer av samme fargerike sak. Gavene kan jeg selvfølgelig ikke vise, men fargene er bare til å bli glad av. Og jeg har allerede mange planer for restegarnet. ;)
*Kristine: Husk å ta bilder av gavene så du kan blogge de i romjulen!*

25. november 2009

Tantestrikk

Jeg er så heldig at jeg snart skal bli tante igjen! Om ca en måned kommer en liten nevø til verden, og det er klart at han må få hentesett. =)
Mammaen har valgt ut ett enkelt hvit sett, og jeg er ferdig med jakke, lue og sokker. Settet har mange fine detaljer, "diamant" mønster på jakken og veldig fine kanter. Jeg har tatt meg noen kunstneriske friheter og forandret litt på lua og strikket andre sokker enn de som er i oppskriften. Håper mammaen godkjenner de. ;)
Bildene er virkelig dårlige, men det er ikke lett å ta gode blits bilder ...

Settet skal få bukse også, men nå har jeg en liten pause, og mekker noen julegave!

19. november 2009

Til lillebror

Jeg strikker og strikker, og har snart noe å vise frem. I gangen, og på Alma sitt rom, jobbes det, så det er ikke alt for lenge til de kan vises frem. I mellomtiden kommer ett lite innlegg om lillebror.

I morgen er jeg allerede 24 uker på vei, og over halve svangerskapet er over. Den lille gutten vår sparker i vei, og det er lett å kjenne sparkene på utsiden nå. Her en morgen kunne jeg følge tumlingen inne i magen, sparkene gikk fra venstre side av magen, over midten og over på høyre side. Litt ommøblering må til innimellom. ;)

Tiden bare raser avgårde, nesten for fort. Jeg bruker sikkert en brøkdel av tiden min til å tenke på han, i forhold til hva jeg gjorde da jeg gikk med Alma, men å fortelle han at jeg elsker han, det husker jeg på!

Utstyrsmessig kommer lillebror stort sett til å arve det meste av storesøster, men noen klær må han jo få. For en stund siden var vi i Sverige, og da plukket jeg med meg noen søte klær!





Den nederste her er i ull, og den ser bare sååå deilig ut. Liker godt at det er så lange brot på buksa, for da kan den tas i bruk tidlig!

5. november 2009

Lerkekrans

Jeg har hermet etter Fru Fryd, og laget meg en lerkekrans. Å hente inn råmaterialer og få laget den, bød på utfordringer, men krans skulle det bli!

Da jeg kom ut dørene blåste det så kraftig, at det var en utfordring å holde vognen på hjulene, og ikke minst var det et strev å få med seg grenene hjem igjen (ja, jeg hadde med meg hunden også). Vel hjemme våknet frøkna med det samme jeg parkerte vognen. Jeg sprang inn og begynte å binde kransen, mens jeg ba en stille bønn om at vesle gull måtte sovne igjen. (Haha) Jeg endte opp med å binde den ferdig iløpet av den neste hvilen hennes. Den var vanskelig å få rund, men jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Jeg liker at den er litt kvistete og skjeiv. ;) Ja, og når jeg kommer meg rundt og får handlet en, så skal den få en lyslenke tvinnet innimellom grenene!
Foreløpig henger kransen over to av skapene på kjøkkenet. Den skal henge i den snart (?) nyoppussede gangen vår, jeg gleeeeder meg til den er ferdig!




2. november 2009

Resultatet:

Det ble alternativ 3. Alternativ 2 og 3 fikk like mange stemmer (en mer enn alternativ 1), så da ble det alternativ 3, rett og slett fordi jeg ble usikker på om jeg hadde nok garn, hvis jeg gikk for alternativ 2. Buksen var rask å strikke, er tykk og myk og god, og allerede tatt i bruk!

Jeg er så fornøyd!




Den lille frøkna på bildene har tatt sine første skritt de siste dagene. Foreløpig rekord er 7 skritt, men det øker dag for dag!