9. desember 2009

Julekjolen

Alma sin mormor har vært så snill og strikket julekjole til henne. Kjolen har setesdalsmønster, og er en kombinasjon av to kjoler som dere kan finne mønster på i dette Dale heftet. Kjolen er nydelig, myk og varm, og skikkelig julete.

Jeg har lenge gått med planer om å ta bilder til julekortet, med Alma i denne kjolen. Så fort den var ferdig rigget jeg til med hvit bakgrund, lys og kamera. Det var bare det at frøkna IKKE hadde planer om å sitte eller stå i ro et eneste sekund. Av 137 bilder knipset over en formiddag, var det ingen av bildene som kunne passe på et julekort (ihvertfall ikke etter mammaens standard). Etter å ha vurdert (og slått fra meg) muligheten for å sende ut bilde av bare kjolen, dro jeg på jenta den sjokkrosa reima dressen, og gikk ut. Der ble det flere blinkskudd, så nå er julekortene på vei (puh!).

Her kommer et lite knippe "på vei ut av bildet" bilder, av en aktiv liten frøken, i nydelig julekjole.


6. desember 2009

Lussekatter

Jeg har jukset litt, og bakte lussekatter allerede i dag. Lussekattene jeg bakte i fjor ble harde og tørre, derfor var jeg på utkikk etter en saftig oppskrift i år. Dumpet over denne oppskriften med kesam, og den var virkelig god! Saftige, luftige og passe safransmakende boller!


Bollene ble godtkjent av familie på besøk, og er skrevet ned i oppskriftboka mi, slik alle gode oppskrifter gjør. Så er vi klare til neste år!
(Trykk på bildet, så klarer dere å tyde skriften.)

4. desember 2009

Juhuuuu!

Fra i kveld til i morgen, skal jeg kose meg på hyttetur med to gode venninner! Jentene ble avbildet i en av bloggens aller første innlegg, tenk at jeg har blogget i over tre år nå. Jeg får mer og mer lyst til å lage bok av bloggen (ja, til meg selv altså ;)), det må da være noen som gjør slikt? Lager fotobøker av blogger? Noen som har noen tips?

Baggen er pakket og klar. Koseklær og smågodt, da har vi det vi trenger!

3. desember 2009

Amerikanske tilstander ...

..var mannen sin kommentar, da jeg hadde hengt en lys-lenke rundt terassedørene våre. Det ble så koselig, at jeg bare lot kommentaren prelle av. Frøkena synes det er stas å vifte med lenka, men nyhetens interesse har allerede lagt seg, så jeg satser på at den kan henge slik.

Igjen er det et mørkt bilde. Lyslenken lyser mer enn det ser ut som, og gir skikkelig julestemning i stua. Dere får komme på besøk, så dere kan se det selv!



I vinduet henger også juletrestjerna som jeg kjøpte i fjor. Den er virkelig fin når solen skinner inn gjennom vinduene!

2. desember 2009

ETTER

Her er gangen vår ENDELIG ferdig! Ganske naken og tom foreløpig ... Men i løpet av de neste ukene, får vi nok ting og tang på plass. Jeg har blandt annet hatt liggende en stor lampe, som skal henge i trappeoppgangen, og den har jeg hatt i over to år nå ...

Den nye inngangsdøra, flisene og nye dører inn på alle rom i 1.etg.


Jeg hadde ikke lyst på de standard svarte flisene som alle har nå for tiden. Fine er de, men litt kjedelig at alle har like. Vi endte opp med mørkebrune "parkettetterlingnende" fliser, og det ble veldig fint!

Sikringsskapet er i et lite innhukk i veggen. Der har vi laget en koselig benk, der f.eks gravide fruer kan sette seg og knytte skoene sine. ;)
Trappen er malt og har fått trappefornyere på trinnene. FOR en forandring!
I trappeoppgangen har vi skiftet vindu, og malt, malt og malt!
Nå gjenstår bare kosearbeidet. Henge opp lamper, knagger, speil, sette på plass skap osv. Til jul regner jeg med at vi er ferdige med "småplukket".

1. desember 2009

FØR

"Før bilder" er ikke særlig morsomme i seg selv, jeg vet det, men jeg lover at etter bildene kommer i morgen!
Vi skulle ta en lett oppussing av gangen. Rive av tapeten, male panelet, male dørene og slikt. Og nå ler jeg nesten her jeg sitter altså, for slik ble det ikke.
Nå har vi ny trapp, nye dører, nytt fliselagt gulv, nye lister og vegger. Det eneste som gikk etter planen, var at panelet i trappeoppgangen ble malt.
Før bildene ser forsåvidt greie ut, for veggene var hvite. Men det var dårlig overflate oppusset, så sannheten var, at det ikke så ut.
Here goes:


Underveis