24. oktober 2006

Horn

Dette er den mest perfekte gjærdeigen jeg vet om. Det er nemlig bare å følge oppskriften og deigen blir deilig myk, god og ikke klissete.

Smelt 80g margarin, tilsett 3 1/2 dl melk, varm dette til 37 grader.
Bland inn gjær( jeg bruker tørrgjær) i væsken og elt inn 1 l hvetemel og en 1/2 ts salt.
Elt til deigen løsner fra bollen.



La deigen heve i 30 min. Kjevle ut deigen i to rundinger og del hver av dem opp i 8 deler. Fordel ost og skinke/pizzafyll utover (de hever mye, så fyll på masse fyll). Rull sammen deigen rundt fyllet til horn.




La heve i 30 min til og stek så på 240 grader i 8 min.



Resultatet blir de letteste, luftigeste og nydeligste hornene i byen. Sånn helt objektivt sett!

8 kommentarer:

  1. Jeg fikk lyst på horn nå!! Det så utroooolig godt ut.

    SvarSlett
  2. æg he nettopp fått oppskriftene mine i system. horn-oppskrift he æg ikkje! nice

    SvarSlett
  3. Hallo!!
    mhm.. Horn er godt.. vi har ikke lagt det så mye i det siste, men i sommerferien hadde jeg masse av det.. ikke helt like dine da hvis ikke det er mamma sin oppskrift ;)

    SvarSlett
  4. Nei, her ska eg gje deg konkurranse for alle penga! Ska vedda på at MIN gjærdeig gir mygere og loftigere horn enn din! MOAHAHAHAHAHA!

    Hemmeligheden med min gjærdeig e at du koge opp bl. a. melk og melis t deigveskå fysst.

    Ska me ha en horn-duell? Mine mot dine?

    SvarSlett
  5. hehe.. har ikkje sett denne kommentaren før nå, herlig, eg e en kvinne for mine horn - så eg tar gjerna ein horn-duell med deg, du bestemme tid og sted =)

    SvarSlett
  6. akuratt dette va d eg leida itte-oppskrift på horn-tenkte meg at eg kunne finna d her inne ja:) Du hadde mange gode oppskrifter:)

    SvarSlett
  7. For en fantastisk blogg!! Mmmm disse må prøves!

    SvarSlett
  8. Da gikk første brett i ovnen! Super deig å jobbe med, baka med dattera på 10 år. Bytta ut 4 dl av melet med finmalt grovmel, og dryssa pizzakrydder og sesamfrø på toppen. Vi gleder oss til å smake!

    SvarSlett