22. juli 2008

Feriefrokost

Engelske scones (dobbel porsjon)

Nå som mannen har fått ferie, og jeg er kvitt den værste kvalme, blir det gode feriefrokoster noen morgener. Disse sconesene er nydelige, saftige og lette. Raske å lage og praktiske som kan fryses.



250 g smør
650 g hvetemel
1.5 dl sukker
4 spsk bakepulver
3.5 dl sur melk (melk + 2 spsk sitronsaft)
1.5 dl yoghurt naturell
3 dl rosiner
eggeplomme til pensling om du vil

1. Sett ovn på 200 grader
2. Bland mel, sukker og bakepulver godt i en bolle.
3. Lag sur melk (greit at den står noen minutter)
4. Arbeid inn smøret
5. Bland sammen sur melk og yoghurt og hell det i melblandingen. Raskt og forsiktig bland det sammen, obs Veldig klissete! Ta med rosinene på slutten
6. Det er nok deig til to stekeplater. Del deigen i to og enten klapp den ut til en sirkel som deles i ’kakestykker’ eller bruk et glass eller noe for å dele i sirkler. Deigen skal være ganske flat(ca 1.5 cm), den hever seg til den dobbelte tykkelsen.
7. Pensle med egg om du vil.
8. Stek på 200 grader omtrent 18 minutter (11-15 i varmluftsovn). Følg med etter 10 minutters steking, de blir fort brune. Skal kun være gyldne.

Sconesne kan stekes halvferdige eller ferdige og fryses.

5 kommentarer:

  1. bra du bjynne å bli bedre:) kjekt å hørra! nå har altså eg åg fått meg blogg!bler inspirerte!!

    SvarSlett
  2. Jeg vil bare si at jeg gjerne blir med på å starte opp en husmorsskole=D

    Det er en stor drøm for meg å det!! =)

    SvarSlett
  3. Bloggen din er kjempefint, og alt det nydelige du har laget!Utrolig flink!

    SvarSlett
  4. nå har du fått dg en award av meg:)
    welcome home- hb formen e bra??

    SvarSlett
  5. mmm.. de så nydelige ut! =) helt enig med Birrgitte - tror husmorskole hadde vært topp! =) Koslig blogg du har. Ha en flott helg! =)

    SvarSlett