31. oktober 2012

Besøk/Rundstykker

Jeg elsker å ha besøk. Og mens vi bor i Bergen, er vi så heldige å få masse kjekke overnattingsgjester. Det er så hyggelig at dere ikke skal se vekk fra at jeg inviterer på overnattingsbesøk, også når vi flytter tilbake, og bor i "greit å kjøre hjem" avstand. 

Det blir ikke alltid så rent og ryddig som jeg hadde tenkt før gjestene kommer, ei heller oppredde senger og innhandlede varer, men hjemmebakst blir det nesten alltid! Det er få ting som er koseligere enn å dele ett kveldsmåltid sammen med gode venner eller familie.

Grove rundstykker (nam)
 
1l lunkent vann
1 pose tørrgjær
1/2 dl olje
2ts salt
3 kopper havregryn
2 kopper sammalt rug grov
1/2 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
2ss sirup
1 1/2 liter hvetemel.
 
Jeg blander sammen i den rekkefølgen det står. Deigen kan godt være litt løs, den "tørker" litt mens den hever. Forhever i en time, triller ut 36 rundstykker og etterhever i en halvtimes tid.
 
Stekes på 225grader i 12 minutter eller gyllenbrune på toppen. 











2 kommentarer:

sandra sa...

Åhr... Savn!! Skulle absolutt hatt en tur- vi kommer til våren !!

Hege Eide Skogen sa...

Nydelige rundstykker