29. november 2006

Kina

Bejings hoved-handle-turist-gate, Wangfujing street.Levende utstillingsdukker i Xian sentrum.Hutong (gammelt boligområde) i Bejing.Terrakotta hæren utenfor Xian, keiseren fikk laget en hel hær, over 7000 menn pluss hester, som han trodde/håpet han fikk med seg til det neste livet.Kroppene ble masseprodusert, men tilpasset ett spesielt menneske, ansiktene er kopier av menneskene i den ekte hæren.
Kinamat smaker kinamat - bare enda bedre! Og man spiser med pinner.På nattmarkedet kunne de by på grillspyd med biller, slange, blekksprut, snegler, sjøhester......flaggermus og annet smaskens.Akrobatshow i bejing. UTROLIG, vi bare lo - for det de gjorde var helt absurd.

Den forbudte by, stor, stille, mektig, masse gamle bygninger - her teateret.


Drager, over alt.


Den himelske fredsport, jeg ser mot den himmelske fredsplass. Inn porten ligger den forbudte by. Vi er på sykkeltur.Turens høydepunkt - Den Kinesiske Mur-, Simatai. Fantastisk, den er så lang SÅ lang, og mektig og på toppen av en fjellrygg og vi var nesten alene (valgte den hardeste ruten og utenfor turistsesong og tidlig en morgen), og du ser langt og nei..FANTASTISK.Men vi døpte den om til den kinesiske trapp...


3 kommentarer:

Cathrin sa...

når va du i kina?

Anonym sa...

Å, det minte meg om Korea! Har SÅ lyst t å reisa t Asia igjen... Om enn bare for å få gå en runde og kikka på markedet...

Ranveig sa...

Så kjekt at du har lagt ut bilder fra Kina!! Det var spennende å lese og se. Og Cathrin - de var i Kina i vår, sånn ca i vinterferien.