26. desember 2006

Strikk

Endelig kan jeg vise dere hva jeg har holdt på med den siste tiden!

Harry Potter Skjerf

"Det var en gang en Bjørnar som aldri ønsket seg noe strikket. Jeg spurte og lokket med mønster på de tøffeste gensere og kuleste luene, men Bjørnar var fast bestemt på at ull var for varmt og dessuten klør. Helt til jeg en dag viste han et mønster på Harry Potter skjerf. Bjørnar sine øyne lyste opp, og han ønsket seg et HARRY POTTER SKJERF. Jeg prøvde å overse det, glemme det og fortrenge det. Men Bjørnar ønsket seg et Harry Potter skjerf og brukte hver anledning til å minne meg på det! Han frøs i halsen når han gikk tur, minnet meg på det i garnbutikker og misunnet alle de andre menneskene jeg strikket til - for de var jeg tydeligvis glad i. Til slutt kunne jeg ikke fortrenge det lenger, og strikket ett Harry potter skjerf. Det krevde bøtter med blod, svette og tårer, men 9 nøster, 450g garn, 25 strikketimer og 44880 masker senere var det endelig ferdig. Bjørnar åpnet pakken på julaftenen og lykken nærmest lyste ut av øynene på ham da han så et - Harry Potter skjerf! Den kvelden sov Bjørnar med skjerfet rundt halsen. "

Harry Potterskjerfet er strikket i smart garn fra Sandnesgarn, og oppskriften er selvdiktet etter "mål" om hvor langt og bredt osv fra internett. På bildet under vises fargene "mest rett".Noen ganger får jeg det bare for meg, og må strikke noe med EN gang. Sånn var det med denne julesokken. Jeg så for meg en sokk i et vanlig tøffelmønster, men med langt skaft og hvit kant øverst. Som tenkt så gjort - og siden jeg ikke klarte å tenke at jeg bare trengte halvparten så mye garn til bare en sokk så ble det to.Julesokkene er strikket i Fritidsgarn fra Sandnesgarn med et vanlig tøffelmønster. Jeg ble veldig fornøyd med måten garnet tovet på, men litt skuffet over at det røde farget over på det hvite.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kuuuulaste skjerfet!!! Heldigen Bjørnar!!! Har forresten bestilt en adventskalender så eg ska brodera t neste advent. :D

Jeg er Kristine sa...

Takk eileen! Det e godt å se at nogen andre og digge skjerfet =)Har du funnet adventskalender uten nisser? Jeg lette etter det i år, men endte opp med å begynne på en juleløper istedenfor..

karo sa...

Hei! Kunne jeg være så snill å fått oppskriften du brukte på Harry Potter-skjerfet? Og hvilke farger du brukte? Jeg vil så gjerne strikke meg et! :)
(mailen min er kmsetre@gmail.com)

Jeg er Kristine sa...

Hei Karoline! Jeg har for det meste diktet selv. Det er strikket i Smart garn (gul nr 2025, rød nr 4085) på pinne nr 3 1/2. Jeg brukte strømpepinner, men det finnes små rundpinner som det også går ann å bruke! Jeg la opp 88 masker og strikket rundt 30 omganger før jeg byttet farge, strikket 30 omganger med den osv. I alt strikket jeg 9 røde og 8 gule striper.(egentlig skal det være 19 striper tilsammen) Med frynsene bare prøvde jeg meg ut på lengden! Lykke til! Kristine