13. februar 2007

Hortensia

Jeg har alltid sett på hortensia som en bestemor-blomst, litt for mye blomster og store mørkegrønne blader for min smak. De knall rosa og lilla blomstene som noen av plantene har, bidro nok til den sluttningen.
Men jeg har ombestemt meg, denne lyse sarte varianten er jo bare så fin. Jeg liker den enkle formen på små blomstene, de tynne kronbladene og den lysegrønne fargen på blomstene som ikke har slått helt ut enda. Hortensia skal holdes fuktig, ikke tørke ut og ikke få for mye vann. De blomstrer lenge og kan plantes ut til våren.

8 kommentarer:

Ranveig sa...

Det er litt bestemoraktig da...

Gretty sa...

nei nei, den æ absolutt kjempefine!! æg konne ikkje sagt d være sjøl enn sånn du skreiv kristine!

Gretty sa...

være = verre eller bære.. du kan jo velga sjøl :)

Jeg er Kristine sa...

Thenk ju Grete! ...og Ranveig, bare vent, så skal jeg nok omvende deg ..moahaha ( du kan vente deg hortensia i bursdagspresang i mange år fremmover =)

Ranveig sa...

Ånei!! Jeg ser for meg selv om ti år i en leilighet med hortensia i hver en krok... Hehe...

Anonym sa...

Ja, og så e d meg då. Så slett ikkje tør å påstå at eg har sett en Hortensia før i d heila tatt....

Eg e heilt udenfor, men någe aent kan eg nok ikkje venta, i en husmorblogg.... =S

Anonym sa...

Heilt nydelige ja! Eg syns de e kjmperomantiske... Veldig fine ude i ein hage og. De skifte faktisk farge alt itte kordan jordsmonnet e, så du kan enda opp med ein rosa eller blå hortensia hvis du plante an ud.

Jeg er Kristine sa...

Oi, så spennande! Ute e det lov at an blir rosa eller blå, det e bare inne det blir litt voldsomt. Nå glede eg meg t å planta an ut =)