12. oktober 2010

Polarbrød

Jeg kom over en oppskrift med hjemmelagede polarbrød. Og siden jeg ikke er spesielt glad i brød, er jeg alltid ute etter oppskrifter på gode alternativer!

Polarbrødene ble en suksess, og kommer garantert til å finnes i fryseboksen fremover!

100g havregryn
450g sammalt hvetemel fin
450g hvetemel
50g sukker
1pose tørrgjær
1/2ts salt
2.5dl vann
3dl melk
2ss linfrø blandet ut i 6ss vann
1dl rapsolje
Lag vanlig gjærdeig. Heves i 45min. Deles i 24 emner (eller så mange det blir, etter størrelsen man ønsker), trykkes flate og stikkes hull i med strikkepinne. Stekes på 225grader i 7-8min, til de så vidt har begynt å få farge. Avkjøles på rist, for å bevare mykheten.

I originaloppskriften skulle man kjøre havregrynene i foodprosessor til grovt mel, og knuse linfrøene. Dessuten var det brukt økologiske havregryn, demerarasukker og ris eller havremelk. I tillegg skulle man rulle emnene til boller, og kjevle de ut. Det er mulig man får et bedre resultat hvis man gjør det som i originaloppskriften, men denne husfruen har ikke tid til slikt. Her gjelder det å smelle sammen en deig, og trille og trykke før ungene er leeeei. ;)
Her er de klare til å settes inn i ovnen.
Og her er de spiseklare, med favorittpålegget!


12 kommentarer:

Oddbjørg sa...

Dei såg gode ut:) skal testa den oppskrifta. Heilt enig med deg, alt er bedre enn ei tørr brødskiva. Og går da raskt å skaffa eit alternativ, er ingenting bedre. Takk for tipset!

Synnøve sa...

Dette så jo nydelig ut! Tusen takk for at du deler oppskrift!! Jeg elsker gode alternativer til det evige brødet ;)

Siri sa...

Takk for nytelsen Kristine- den oppskriftå ska definitivt få plass i mi kokebok- glede meg allerede te å laga de:):)
Klem fra Siri:)

Hegeslilleboble sa...

Mmmm, så deilig ut. Takk for oppskrift, den må testes;).

Cloudberry sa...

De så gode ut!
Er så lei av å bake vanlige brød, så denne må testes - takk for oppskrift :)

Eileen sa...

Takk for at du dele oppskriftå! Den ska testas!

maska sa...

Her dukket det opp en oppskrift på polarbrød som jeg skal prøve.
Takk for oppskriften. :)

Anonym sa...

Takk! Denne må testast ut. Likte forenklingane du har gjort, dette er jo ting ein har i skuffer og skap, i motsetning til rismjølk og demerasukker...

Guri sa...

Denne må prøves ut. Kan jo smøre på dem rett fra fryseren til nistemat, så er de nytina når de skal spises! Takk!!!

Sylke Feldhusen sa...

Så deilige de ser ut. Takk for oppskriften :)

Anita sa...

Disse ble kjempegode!! Nam, nam :-) Takk for at du delte oppskriften.

Geir Ståle sa...

Super oppskrift, ferdig forenklet og alt. Tusen takk!