1. november 2012

Nytt år

Jeg har vært syk i to dager, og dermed hatt god tid til å ligge på sofaen/ i sengen og tenke. Og jeg har funnet meg ett lite nytt år forsett (det begynner jo alltid ett nytt år).

Jeg skal bruke mindre tid på å sitte i sofaen og se TV.

I noen år, som foreldre til to tette små, har det å lande i sofaen etter at ungene har sovnet - vært det eneste vi har maktet. Men det har nok blitt en vane, og fører til at det stortsett ikke blir gjort noe annet enn å sitte i sofaen, se TV og strikke på kveldstid. Nå har jeg bestemt meg for at onsdagen, når jeg har fri, skal være TV-fri. Etter at husvasken er unnagjort, skal jeg gjøre alt det jeg "aldri får tid til". Jeg har laget meg en hel liste med ting som jeg har lyst til å gjøre, så det skulle ikke være noe problem å fylle de timene.    

Ønsk meg lykke til...

 3 kommentarer:

Reidun sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Reidun sa...

Lykke til! :)

Jeg kjenner meg veldig igjen! Vel, utenom det å få unnagjort hele husvasken.. Her er det stadig områder som blir forsømt.. :P

Jeg hadde en måned i vår der jeg ikke så noenting på TV med unntak av nyheter (utenom når det ville betydd å være veldig usosial, f.eks når venninnegjengen samles og gjerne vil få med seg et eller annet). I tillegg holdt jeg meg unna nettaviser og hadde begrensning på facebook og google reader til 1 gang til dagen. Spilling på mobilen var ikke lov utenom wordfeud-turneringen.

Det var utrolig hvor god tid jeg fikk til alt mulig annet! Dagene var jo så lange! Og for en fredelig tilstand å sovne i, når du bare ligger der, i stedet for å sovne med mobilen i hånda når du bare ikke klarer holde øynene oppe lenger..

Men det er også utrolig hvor fort ting kan skli ut. Når du egentlig har oppdaget en bedre måte å leve på, enten det gjelder mat og trening, tidsbruk eller prioriteringer.. Jeg merker i hvert fall at plutselig har jeg glemt ting som føltes som en livsforvandlende åpenbaring i begynnelsen.

Jeg laget en lignende liste for en liten stund siden, bare litt mindre streng, men så har jeg vært så mye syk, og da sklir det ut igjen..

Men nå ble jeg veldig motivert til å ta tak i det likevel! Takk! :)

Helene sa...

Jeg er kjempespent på hva du skal gjøre for noen spennende ting! Hihi!