18. mai 2007

Lettvinte Frokostbrød

Disse frokostbrødene er virkelig lettvinte, og alltid med et perfekt resultat.

1l melk
200g margarin
75g sukker
2pk gjær
1 1/2 kg hvetemel

Smelt margarinen, tilsett melken og varm til 37grader.
Bland inn sukker gjær og hvetemel og elt deigen.
La den forheve i en halvtime.
Bak ut til 64 små eller 48 store avlange frokostbrød, pensle med egg og strø valmuefrø over.
Etterhev en halvtime.
Stekes i ovnen på 200grader i 8-10min.

Smaker spesielt godt ferske, med brunost og hjemmelaget jordbærsyltetøy på!




6 kommentarer:

Ranveig sa...

Kjempegode! Det kan jeg skrive under på. Dere får ha en god helg. Hvordan går det med leilighetssalg?

Ingvild sa...

Nå har jeg lagt frokostbrød her! :) Ble skikkelig god! nam nam..

Kristine sa...

Å, så kjekt å hørra at nogen prøve oppskriftene =) Klem fra meg

Vimsa sa...

kjæmpefin blogg du har,med mye spennanes:) deg blir eg nok å stikke innom:)

Stian sa...

Disse var jo fantastisk gode :)

Anonym sa...

Disse er kjempegode! Tenkte å sette deigen med kald melk i kveld og bake ut i morgen tidlig. Har du prøvd det? Har invitert åtte jenter på frokost første skoledag, og det hadde jo vært supert med deilig gjærbakst-lukt i huset! Har du noen erfaring med langtidsheving av denne deigen? Forresten en super blogg dette med mange gode oppskrifter😊.