29. juli 2007

Husmortips 3 eller "Hvordan strikke sokker".

På nettet finnes det utallige gratis sokkeoppskrifter. Jeg har tidligere strikket Raggsokker til hele familien (anbefaler den oppskriften for helt vanlige sokker), Jaywalkers og Elfine`s socks. Plutselig fikk jeg veldig lyst til å strikke sokker igjen! Denne gangen har jeg strikket Blueberry Waffle socks.

Det som er med sokker - er at det er fryktelig kjekt å strikke den første! Spesielt hvis man prøver ett nytt mønster. Når man skal begynne på den neste er man ikke like motivert og det går ofte litt tid før man tar fatt på den. Dette kan resultere i enkle sokker (gidder ikke å strikke den andre), ulik størrelse på sokkene (husker ikke pinnenummer og hvordan jeg strikket) og kjedelig strikking (dette har jeg gjort før). Derfor strikker jeg sokker på denne måten nå:

Først strikker jeg ett skaft.


Så strikker jeg ett skaft til.

Så strikker jeg en hel og kile.


Så strikker jeg en hel og kile til.


Så strikker jeg en fot og en tå.

Og så strikker jeg en fot og en tå til.

Resultat: To ferdige og helt like sokker!

De neste sokkene jeg skal ta fatt på er 9 to 5 socks, de er nydelige!

6 kommentarer:

Ranveig sa...

Lurt! Har tenkt på at jeg skulle gjøre det, men aldri prøvd. Neste gang jeg strikker sokker skal jeg prøve det.

Anonym sa...

Så fiiine sokker!!!

Eg strikkte någen babysokker når eg va gravide, men eg gadd bare strikka den fysste heila tiå, så Olav va redde for at me kom t å få en einbeinte baby...

Anonym sa...

det er jo et veldig bra tips.. men ikke alltid like lett å gjennomføre, synes jeg. :) men når jeg bare blir ferdig med falling in love sokk nr 2 (jada den første ligger der, fiks ferdig uten kamerat), så skal jeg prøve å begynne på begge to "samtidig". jeg synes også de 9-5 sokkene er fine. :) ha en fin uke.

Anonym sa...

Kjempe fine sokker! Litt rart at du har strikket de i akkurat det garnet i den fargen, har nemlig akkurat det samme liggende til bluberry waffle socks til min mor....Ha en fin sommer videre!

Miss.T sa...

For en kjekk blogg du har !! her kommer jeg til å stikke nesen innom flere ganger..å så flink du er til å strikke. , så herlige ut de rosa strømpene.. å så søt farge.. passer jo perfekt i crocsene dine : )

gunvor sa...

Hei er det mulig å få oppskrift på de rosa sokkene, de var veldig stilige.'
Hilsen Gunvor Heggem
g.heggem@hotmail.com