2. oktober 2007

Bøkenøtter

Vi har en nydelig hengebøk i hagen, og i disse dager slepper den tusenvis av bøkenøtter ned på bakken. Jeg tok turen ut og plukket en gjeng, og når de kom inn i varmen spratt de opp i de nydeligste stjerner. Jeg ante ikke at de kunne være så fine både i form og farge, og i morgen skal jeg ta turen ut og plukke mange fler.

Jeg har puttet nøttene i en glassvase sammen med ett kubbelys, og det ble utolig effektfullt. På de øverste bildet ser dere hengebøken i bakgrunnen.4 kommentarer:

Marit sa...

Bøkenøtter er utrolig vakre! Vi har en krans hjemme som er laget av bøkenøtter som vi alltid tar frem til jul. Fikk skikkelig julestemning nå, ja:)

Anonym sa...

Så pent! :)

Anette sa...

Hei.
Æg trenge ett lide husmortips frå dæg. Du skreiv i ein tidligare post, om dæ sjalet du strikkte, at du sko blokke ut (fukte og spent ut i fasong) når du va færige me strikketøye sånn at dæ ikkje såg ud så ein eggekartong. Har du lyst å uddyba dæ litt? Kæ du jær liksom? For sjale æg åg strikke ser litt ud så ein eggekartong:P hehe

Jeg er Kristine sa...

Ja!

Jeg putter sjalet ned i vann som er litt lunka (ikke iskaldt og ikke varmt), holder sjalet under vann og trykker på det sånn at det blir gjennomvått (viktig å ikke bevege for mye på det - da kan det tove seg hvis det er ull). Så tar jeg det opp fra vannet og presser ut mest mulig vann, jeg tuller det ofte inn i et håndkle og trykker.

Så gjelder det om å finne et stort og flatt og litt mykt sted.En seng eller et gulvteppe, kledd med ett par håndklær egner seg godt. Så strekker jeg ut sjalet slik jeg vil ha det (på dette tidspunktet er det veldig tøyelig), og setter nåler langs sidene slik at det holder seg i den fasongen til det er helt tørt. Hvis sjalet har spisser i kantene setter man en nål i hver spiss, slik at de blir tydelige.

På denne måten kan et sjal bli veldig mye større en det er før det blir blokket, og mønsteret kommer ofte bedre frem.

Det er ikke alle garntyper det går ann å blokke. Jeg tror man kan blokke de fleste naturmaterialer .. Noen som vet?