12. januar 2009

Babyteppe kunsstrikk

Her er begynnelsen på det nye babyteppet. I første omgang satser jeg på 20 ruter og en kant rundt til slutt. Teppet strikker jeg i babyull på pinne 3. Jeg vurderer en glattstrikket bakside på dette teppet, men vi får se hva det blir til.

I anledning dette teppet har jeg lært meg å sy sammen med maskesting. Det er en søm som gjør at to deler ser ut som de er strikket i ett. Jeg bruker denne beskrivelsen fra Knitty. Det blir veldig fint! Det fine med at jeg ikke feller av rutene, er også at maskene er "ferdig" opplukket, til å strikke en kant rundt, til slutt.


Hvis noen drar kjensel på rutene, så er det fordi jeg har strikket de før. Jeg har ett halvferdig sengeteppe liggende... som jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med. Teppet blir for tungt/slafsete til å være ett sengeteppe (og lukter sau). Jeg vurderer å sy sammen og tove de rutene jeg har (9stk).

10 kommentarer:

Ingvild sa...

Du trengte et ekstra teppe altså:) Ser ut til å bli et veldig fint teppe da, og du er jo alt godt i gang! =D
Den måten å sy sammen på e veldig kjekk, og så blir det jo så fint!
Nå nærme det seg med stormskritt at tulla kommer. Koselig :)

Auuud sa...

Nydelig strikk! :) Gleder meg til å se resultatet

Jeg er Kristine sa...

Trengte og trengte...hehe.
Ikkje lenge igjen nå nei!

Englemor sa...

Nydelig teppe! Synd jeg ikke har flere små å strikke til, føler meg ferdig nå med 3 englebarn. Lykke til med den forestående begivenheten!

Annakin sa...

Du har en väldigt trevlig blogg och stickar mycket fint. Lycka till med födsel och det som följer. Det är en härlig tid du är i nu!

Anonym sa...

Så vakkert det blir! Veldig koselig å bruke noe du har laget selv og liker godt selv, til babyen!

Ha en herlig dag!

Anonym sa...

Flott strikk!! Såå fint!!
Hvor kan man få fatt på oppskriften?

♥ Tina ♥ sa...

Det ser ut til å bli et nydelig babyteppe - lager du et sånt til meg også?? ;-)Den måten å strikke sammen på et også genial, det blir rett og slett lekkert!
Håper at formen er fin og at lillejenta finner veien ut snart, regner med at du begynner å bli utålmodig nå.. Her er vi på full fart inn i uke 34, men lillegutt må bare finne seg i å være der inne litt til, ihvertfall til jeg er ferdig med å strikke ullunderbuksene..;-)

The Dapelo Family sa...

This is so beautiful! I wish that I was talented enough to do something like this for my little girls!

sandra sa...

flott teppe:) du e så flinke!!