Ha 2dl sukker i en brødform, sett den på middels varm kokeplate. Varm til sukkeret er lysebrunt.

Drei formen slik at sukkeret dekker formen, sett til side.

Varm opp 4dl melk, 2dl kremfløte, 4ss sukker og 1ts vaniljesukker til det er 50/60 grader. Rør inn 5 lettpiskede egg.

Sil blandingen over i en form. La den stå og hvile i 10min.

Stekes i vannbad på 125grader i ca 1time.

Hvelves på et avlangt fat og pyntes med krem!

Tips og råd:
1. Det verste som kan skje med karamellpuddingen er at sukkeret blir brent, da smaker hele puddingen litt beiskt. Ikke bruk for sterk varme, og rør i sukkeret mens det smelter. Det er bedre at det er igjen noen få sukkerklumper enn at sausen smaker brent - mao ta formene av varmen før sukkeret brenner seg.
2. Vannbad er bare et vanlig dypt stekebrett med vann i.
2 kommentarer:
EN vaniljesukker? Hmm... høres ut som: "Et kilo med pepper?" En teskje med vaniljesukker pleier jeg å ha oppi.
hehehe, det skal jeg fikse =)
Legg inn en kommentar