1. januar 2007

Kransekake

Oppskrift
Bland sammen 600g malte mandler, 500g melis og 3 eggehviter i en kaserolle. Elt massen til en deig på mellomsterk varme, til deigen blir lunken. La gjerne deigen hvile i kjøleskapet et døgn, da blir den lettere å jobbe med. Rull ut til fingertykke pølser og stek i kransekakeformer på 180grader i 20min (hvis man ikke har non-stick belegg på formene må de kanskje smøres og strøs semuljegryn på). La kjølne i formene til de løsner lett og avkjøl videre på rist. Settes sammen med melisglasur, og pyntes med det man har for hånd ;)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Te tanten min.
Eg likte den kransekagå! Den har eg smakt når eg va hos tante Kristine!
hilsen Julie

Anonym sa...

Hei Kristine.
Gå inn på www.jibbitz.com.....
Sååå mange gøye!
Knib fra svigerinnå

Gretty sa...

well done cake å kule pynt :)

Jeg er Kristine sa...

Hei alle mann! Julie, det var kjempe koselig å ha besøk av deg i går! Me koste oss masse =) SÅ kule jibbiz - bare dumt at de bare sender til USA og Canada..Og Grete, sammen er vi gode, både pynten og sausen blei ein suksess!(kati reise du tebake t Oslo?)

Gretty sa...

på søndagskvelden.. ååå det går så fort!!

Gretty sa...

æg ønske mæg waldorf-oppskriftå? rette formumet her eller :)

Jeg er Kristine sa...

OOooo, eg kan liga ein unnskyldning t å laga waldorf salat i kverdagen!

Anonym sa...

De har mange kule jibbitz på taylorshoes.com. De sende t Norge. Eg vente på et par lys rosa cayman. Grimme sko, fine farge. ;)

Jeg er Kristine sa...

Åååå, der var det mange kule! Til og med balettsko =)(...og snart må du innrømme at du synes de er kule også,jeg tipper at du er en skapcrocselsker ;)

Anonym sa...

Eg må innrømma at eg har et ambivalent forhold t Crocs. Veldig gode å gå på, men eg fatte ikkje koffor di må se SÅNN ut.

Mathias ska få lyse blå, når an bare blir store nok. :)

Skoå komme på rett under 200,- så en sleppe toll eller moms eller ka d nå e. Med porto så komme blir det 280,- tror eg. Billig, hvertfall.

Anonym sa...

Eg har bestilt MaryJane crocs te Kajsa i borsdagspresang og slengte med tre jibbitser også... Så nå hun snart med dere i den rosa-crocs-klubben! (gliiis) Morå tror hu må ha någen lyseblå åg...slidsomt å dra de fram og tebage fra jobb... Og ja, Mary Jane e knallsøde!

Jeg er Kristine sa...

Ååå, sikle sikle på GULL mary jane!.. har store planer om å gå t innkjøp av nogen hverdagskjørt på salget i nærmeste fremtid.. tenk så fint å ha gull crocs t.. hadde følt meg som ei prinsessa =)