25. januar 2007

Orkideene mine

Jeg er veldig glad i orkideer (bildet jeg har i profilen er av den første orkideen jeg kjøpte da vi flyttet inn i leiligheten). Hver mandag kveld setter jeg alle orkideene mine i kjøkkenvasken og fyller opp med temperert vann til det dekker røttene. Slik får de stå i en time før jeg trekker ut proppen og lar de stå og renne av seg resten av natten. På sommerhalvåret får de orkidegjødsel, og sånn ellers får de litt småprat fra meg i ny og ne. Dessuten har jeg hørt at de liker selskap, så de fleste står to og to sammen =)Resultatet blir nye blomster! Jeg har gått og ventet på at denne orkideen skulle slå ut - slik at jeg kunne se hvilken det var - og see så fin den er!


Jeg ble så fornøyd med dette bildet. Det viser fargene på "tungen" så utrolig bra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann!!!
Var inne og så på siden din som jeg ofte jør å fant ut at den orkideen var fin! Jeg tenkte jeg skulle ha en hvit på rommet eller en slags gul blomst siden jeg har grønt rom..:D vet ikke helt..
klem fra Tonje

Jeg er Kristine sa...

Hei Tonje! Det finnes både hvite og gule orkideer, og det som er så fint med de er at de blomstrer leeenge. Jeg skal holde utkikk for deg jeg! Kristine

Ingvild sa...

enig! Orkideer er flotte blomster!
Men du.. har du mønster på sånn engel som jeg fikk til jul? og en ting til.. de lange englene.. hvor står oppskriften på de?
Ikke akkurat tid for å lage engler nå.. Men jeg har eksamen, så jeg tenker på alt jeg vil gjøre! :) Ikke alltid lett å konsentrere eg om lesingen! Så til neste jul så vil jeg lage sånne :)

Jeg er Kristine sa...

Ååå, det hadde eg glemt, skal sende deg oppskrift på begge to! Kjenne t det med eksamen og skole og gjøre andre ting..

Anonym sa...

Eg e veldig stolte for den eine orkidéen vår livne t igjen! Der e komt knoppar på an, itte at an har sett ut som en kvist i lang tid.

Eg e veldig glad i orkideer, men våre har aldri fått bada.... Kanskje de må d.... Når du skrive vann t d dekke røttene, betyr d vann opp t kanten av pottene? De har jo røtter i hytt og gever...

Eg hadde forresten krittkvide orkideer i brudebuketten. Tror di må ha vært di kvidaste orkideene eg någen gang har sett....

Har nettopp kjøpt en knall-lilla orkidee t å ha på sjenken. :D