20. januar 2007

Stiklinger

Som et resultat av å vokse opp med store hager med frukttrær, grønsakshager og blomsterbed er jeg blitt veldig glad i planter. Som et resultat av det har jeg for øyeblikket 22planter i vår 56 kvadratmeter store leilighet. Jeg er langt i fra noen ekspert, men når våren kommer er det på tide å potte om, dele og sette stiklinger. En plutselig trang etter å jobbe med jorden førte til at jeg på torsdag kveld erklærte vår og satte tre stiklinger...

Det første tilfellet var en hjerteranke som jeg kjøpte da vi flyttet inn i leiligheten. Etter litt omsorgssvikt (den står oppå et skap og er lett å glemme) fra min side, så den på torsdag litt ulykkelig ut.


Jeg rasket vekk alt det visne og nesten visne og resultatet ble tre unge friske skudd.


Se så morsome røtter hjerteranke har =)


Det neste tilfellet er fra en plante som selv har vært stikling på en plante hjemme hos mamma, som i sin tur har vært stikling på en plante hos tante Eva. Jeg har en gang for lenge siden lovet Siri en slik plante - og nå tok jeg affære.


Se så nuudeli!


Den siste stiklingen er en "ekte"? stikling. Det er en liten del som jeg klippet av en plante som skulle hives på jobb. Den har stått i vann i en ukes tid og havnet i jorden som de andre - så er det bare å vente og se om den slår rot!


Slik ble det foreløpige resultatet. De står nå i det eneste vinduet som har en anelse sol når den titter frem, og så er det bare å vanne og se, om de visner eller vokser opp. Det er nesten som å ha en realityserie i stuen - fortsettelse følger...

4 kommentarer:

Gretty sa...

æg lige blogga som blir oppdatert hyppig :) me he same smak ser æg. Æg reservere gjerna nogen te om et halvt år!!

Anonym sa...

Stemme det!Det hadde eg glømt heilt te du friska opp minnet mitt nå!Hjemmet mitt tar gladelig imot et nytt familiemedlem innen planteverden...Her fins det bare 8, og det må det gjørs noge med!Spesielt når du har 22 på 56 kvadratmeter, og me har 74 kvadratmeter med 8!!Må litt te for å slå deg, men med hjelp fra deg e eg godt på vei=)

Ranveig sa...

Så kjekt å komme inn på bloggen din i dag. Plutselig var det 3 (TRE) nye innlegg!!! Imponert. Jeg har begynt på lime-inn-i-album-prosjekt, så jeg har ikke tid til så masse strikking for tida. I går limte jeg ferdig inn bilder fra Inger Lise og Marianne sitt besøk i september 05. 48 bilder ble det... Fra 1 1/2 dags besøk ca. Og da har jeg faktisk tatt vekk endel! Men det var bare et par uker etter at jeg kjøpte kameraet, så det er jo ikke alt det er så masse bilder fra. So long..

Jeg er Kristine sa...

grete: du skjønne det, at egentlig så burde eg jobba med skolearbeid = mye blogging, surfing, strikking, filmtitting... Og dele gladelig med deg om et halt år =)
siri: Nå kan eg ihvertfall bidra med ein! Og så koselig at du endelig fikk t å kommentera!
ranveig: Lime inn bilder ja, hrmf...