27. mai 2007

Bølgeteppe / Jeg har lært meg å hekle!

Jeg vet at jeg ikke skulle begynne på noen nye prosjekter før jeg var ferdig med eksamen. Men når jeg ble ferdig med chevron afghanen og oppdaget at jeg har pakket ned broderiene mine, og i tillegg har tatt meg lesefri i pinsen. Da MÅTTE jeg bare begynne på et nytt prosjekt (som forøvrig ikke er noen av de to som jeg egentlig hadde planlagt å begynne på).

Jeg har gjort som mange før meg, og begynt på et bølgeteppe. Egentlig hadde jeg planlagt ett fargerikt eksemplar, noe lignende dette fantastiske teppet. Men ettersom jeg fant ut at jeg MÅTTE begynne på et nytt prosjekt, etter at alle butikker hadde stengt for pinsen, måtte jeg ta av det jeg hadde i garnrestene mine.

Jeg endte opp med drops sin alpaca og det var perfekte til ett babyteppe, i guttefarger. I teppet så langt er det rester etter to grønne, to blå og tre hvite prosjekter, men jeg har tydeligvis noen favorittfarger ;).

Første steg var altså å lære seg å hekle... Det er ingen sak i disse dager. På You Tube fant jeg denne videoen, og vips - så kunne jeg hekle. Etter å ha surfet nettet etter en mykere variant av bølgen, endte jeg opp med å følge denne beskrivelsen.
Dette var så langt jeg kom, før garnet tok slutt. Jeg verker etter at butikkene skal åpne, slik at jeg kan fortsette!

2 kommentarer:

Ranveig sa...

Så søtt... Det var vel bare et tidsspørsmål før du fant ut av hvordan man hekler også! Gleder meg til å hjelpe dere i huset om to uker. Da er det bare å sette meg i sving. Jeg varmer opp med å hjelpe Maria her i Trondheim :) Hehe...

Blåbærtua sa...

Utrolig bra. Kanskje var det sånn jeg skulle lære meg å hekle.Veldig fint arbeid.